VÄLJ DIN VÅRDCENTRAL

Gå till Riddarens vårdcentral
Märsta
SV

Husläkar- mottagning Märsta

Vi välkomnar patienter som aktivt valt att lista sig till vår mottagning. Husläkarmottagningen är den första länken i sjukvårdskedjan för samtliga åkommor och besvär. Mottagningen är även försedd med laboratorium för provtagningar. På husläkarmottagning arbetar läkare med specialistkompetens inom allmänmedicin, distriktssköterskor, sjuksköterskor och receptionister. Vi erbjuder sjukvård, hälsovård och hemsjukvård.

Våra sjuksköterskor hjälper dig med allt ifrån diabeteskontroller, lägga om sår, kontrollera lungfunktionen till blodtryckskontroller mm.

Diabetesmottagning

Här erbjuds undervisning om Diabetes och egenkontroller av blodsocker. Vi hjälper dig med kostrådgivning, förskrivning av hjälpmedel och fotstatus undersökning. Fråga oss om vår digitala tjänst!

Hypertonimottagning

På hypertonimottagningen tar vi blodtryck och har alltid tät kontakt med din husläkare om blodtrycksbehandling. Vi förser dig även med råd om kost och livsstilsändringar.

Livsstilsmottagning

Din livsstil har en stor betydelse för din hälsa och för risken att utveckla sjukdomar. På livsstilsmottagningen hjälper vi dig med kostrådgivning och går igenom påverkande hälsofaktorer.

Waranmottagning

Vi tillgodoser ditt behov av provtagning och hjälper dig med frågor gällande waranbehandling. I samband med provtagning bokas alltid en ny tid för kontroll och ordination. .

Astmamottagning

Astma är en kronisk inflammation i luftrörens slemhinna. Remiss skrivs av din husläkare till mottagningen. Därefter skickas en kallelse till dig med en tid för undersökningen.

KOL-mottagning

KOL – Kronisk obstruktiv lungsjukdom diagnostiseras med spirometri. Remiss skrivs av din husläkare till mottagningen. Därefter skickas en kallelse till dig med en tid för undersökningen.

Prickmottagning

Vi på Riddarens vårdcentral har i samarbete med hudspecialister upprättat en så kallad ”prickmottagning” där du som patient kan kontrollera dina hudförändringar.

Äldremottagning

Du som är 75 år eller äldre och är listad hos oss på Riddarens Vårdcentral är välkommen till vår äldremottagning.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera med din e-postadress accepterar du villkoren i vår integritetspolicy och accepterar att Riddarens kommer att skicka dig relevanta nyhetsbrev.